Кольоровий Місяць - зйомки через телескоп. Кольори поверхні супутника Землі

 Кольорова поверхня Місяця. Ці фото та відео зробив астроном Володимир Кажанов через астрономічний телескоп спеціальною камерою та технологією обробки зображень. Різні кольори місячної поверхні відображають відмінність цих областей за хімічним складом. Коли ми дивимось на Місяць оком через телескоп, ми майже не помічаємо кольори різних частин Місяця. У програмі комп'ютера були підсилені колбори і контрастність зображення.
Крім краси, кольори також показують нам відмінність у мінералогії поверхні Місяця.

Кольорова поверхня Місяця

 

Дивіться більше зйомок у відео.
При перегляді - розгорніть на весь екран і увімкніть максимальну якість зображення в плеєрі Ютуб:

 


Оком можливо розгледіти різницю кольору за таких умов:
- невелике (не мінемальне і не максимальне) збільшення телескопа (70х - 140х). Мені здається ідеально, коли в полі зору окуляру приблизно 50 відсотків видимої кулі Місяця.
- Місяць високо в небі. Для України - приблизно з жовтня по квітень.
- Чисте повітря і абсолютно безхмарна ніч.
- дивитись на ті частини поверхні де є різниця в кольорі (порівнюючи, наприклад зі знімками)
- роздивлятись не контрастні деталі, як ми звикли - кратери, гори... А дивитись порівнюючи, зміщуючи погляд плавно на різні частини поля зору.
У цьому відео звісно зйомки з посиленими кольорами. Причому не просто посиленими, а з об'єднанням сотень кадрів в один задля набору інформації по кольоровим каналам.
Стан атмосфери в ту ніч звісно був добрий. Знімав на відстані більше 40 кілометрів від найближчого великого міста і більше 4 км від найближчого села.

Немає коментарів: